Komplettering ..

Tack Farbror Sven ( södra sveriges största Kent-Fan) för tipset ...Givetvis :

JOCKE BERG / Kent   .....   det är ju ett riktigt surkart !!

Killen får ju Krusbär att smaka "basiskt" !!

och jag kom på en till ....

TRENT REZNOR / Nine Inch Nails      Hualigen ...ingen kul kille !

: (


Såg Kobra om Svartrock / Döden och Dysterkvistar igår ..fantastiskt bra (som vanligt) om Joy Division och depprock .

De hade en lista om världens 10 värsta Dysterkvistar ... jag vill göra en egen , gillar listor ( och dysterkvistar ) ... så här till julen kan man ju bara tänka på hur vi svårmodiga Svenskar dansar kring granen och sjunger  " en liten tid vi leva här med mycket möda och stort besvär"

Dysterkvistarnas topp 10 ( enligt mig just nu .. som vanligt med listor vill man skriva om den om några dar )

1 .  Ian Curtis / Joy division
2 .  Mark kocelek / Red House Painters
3 .  Lars Noren / Dramatiker
4 .  Stephin Merrit / The Magnetic Fields
5 .  Bonnie Prince Billy / Ledsen kille med gitarr
6 .  Dan Andersson / Skald  "Det svenska svårmodet"
7.   Jan stenmark / Illustratör
8 .  Stuart Ashton Staples / Tindersticks
9 .  Robert Smiths / The Cure
10 .Steven Morrisey / när det begav sig ..
 numera bor han i Rom och sippar martini och ler som en fåntratt och drar roliga vitsar på scen .... snyft .. kunde ha varit 1:a på denna lista om han haft kvar sin bittra dödslängtan .  

Santo's Catering

Har en catering ikväll , til Johan Falk min Svägerskas man ...så här ser det :

     Menuförslag
 
Micke’s ”Saltimbocca” Kotletter 
” VinSanto” - marinerade och fyllda med Parmaskinka och salvia .
Melanzane
 Aubergine-gratäng med tomatsås , mozzarella och parmesanost 
Grillad ”Parmesan & Rosmarin potatis”

  Tillbehör:
Nybakat Foccacia-bröd med oliver och Rosmarin
Tomat / Ruccola & Mozzarella - Sallad
Inlagda Kronärtskockor & solt Tomater
Röd Pesto-sås
125 :-
............................................................................................................
Tillägg för stora Buffen 150:-
 
   Peperonata(Norditaliensk Paprika-gryta)
 Cecci Con Tonno(Kikärt/Tonfisk-sallad)
Pecorino ,  Gorgonzola & Fikonmarmelad
Kallskuret / Salami , parmaskinka  

Kul Recension

"snubblade" över den på google nyss ..

Casey
Stockholm
Popaganda Festivalen 2004-05-29
   

De kommer från Oxelösund och i festivalprogrammet beskrivs de som, ”motsatsen till den klassiska post- rocken med tjugominutersharmonier”.
Casey består av endast två personer, Henry och Micke. Musiken bygger de på gitarrerna och vi får höra melodiska bitar som påminner mycket om The Doves och deras Last Broadcast, fast då utan sång. Vilket är synd för jag tycker att vad Casey behöver är just sång. Deras musik framför med fruktansvärt bra precision och vackert ljud och med den rätta rösten skulle det kunna bli hur bra som helst. Men det här bandet blir en av de bästa överraskningarna på festivalen och jag hoppas få höra mer av dem fortsättningen.

Martin Jönsson Bild: Caseys hemsida
 
  

Nu är julen kommen nu är julen här ..

... ganska mörk och kulen men ändå så ..... ja .. hur kär är den egentligen ?
62280-378

Julen står för dörren och med den kommer hysterin och prestationskraven ...ångesten över att inte ha tid att inte räcka till .. alla krav  , alla glada miner i hysteriska ansikten som helst såg att Julafton var NU och kanske t o m över .

Är lyckligt lottad .... Julen har alltid varit helt fantastiskt mysig  , mycket tack vare min salig mormor som älskade julen över allt annat ... men nu har min "ömma moder" axlat manteln .. om än med lite mer jäkt än mormor Ingrid .

I min mors fall handlar det om en hel del stress tror jag...och det gäller maten , lika mycket som mamma älskar att bjuda på ett "jätte-tabberas"  lika mycket är det enormtt stressigt för henne och det balanserar ofta på gränsen till hysteriskt hahaha ...och jag älskar det givetvis (är likadan själv) .

Numera har man nått den ärovördiga åldern 40 (nåja snart) och det är dags att skaffa egna/nya rutiner inom vår lilla familj ... sara och sara's familj är som tur är underbara människor och de firar en fantastisk jul som vi skall fira hos Svägerskan Camilla den 24e .

Den 25e är det så dags för Italiensk/svensk jul hos mor & far i Bråhovda .
Den 26e skall Benjamin till sin mor och fira jul .

Puh .... vilken julhelg !!!

Nu är det bekräftat ...

Lustans Lakejer SKA spela på melodifestivalen  !!!!!
ska man skratta eller gråta ?

Men se det måste man !

Vår sjuka värld del 2.


Stockholm
62280-376
Har du alldeles för lång lugg, vill pigga upp din frilla eller bara vill hålla håret borta när du tvättar ansiktet? Nu har du chansen att få "Idol"-Eriks berömda hårband.


New York
62280-377



Vår sjuka värld ...

SVERIGE 2006-11-27
62280-374
Mia Adrelius, 22, följde trenden att raka underlivet.
Nu har hon legat på sjukhus i en vecka efter att ha tvingats till en akut operation.
- Det var inte första gången jag gjorde det. Men definitivt den sista. Nu vill jag varna andra, säger hon



DARFUR 2006-11-27
62280-375

The day after the night before .

"Sårslicknings-dag" och grabbdag med Benjamin ... helt suveränt mysigt . Sara var barnvakt åt sina syskonbarn i Oxelösund och jag och B var allmänt grabbiga ...gick på fik och käka frull gick sen vidare till glassbaren och fika igen sen blev det Museets utställning om Modeller ... helt suverän sen blev det filmhyra .... lite senare utgång .. Benjamin var sugen på grekiskt så vi gick till Rhodos och smörjde kråset !!

Kalas-dag och Kväll !! tack Benpa !!

Munson

Hoppsansa vilket mayhem i fredags ... bowlingfest med utgång  (jobbet) .
har aldrig spelat över 100 innan ... nu spela jag 4 serier 100,152,138,112  ... passa dig Björklund jag är dig hack i häl !!! (skånepöjk/kompis/Bowlingproffs) .

Detta firades med aldeles för mycket mat och dryck ...blev en vurpa på FIKA efter det ytterligare en på BIRGERS ... och nu mina vänner är det härmed Officiellt ...ALDRIG mer sätter jag min fot där ... jag fick nog av feta radhus-kärringar som går ut 1 gång per år och skriker sig hesa till Lena PH i schlagerbaren , ramlar i trappen , och kallar bartendern för svarting ..... usch vilket ställe ... varför besudlar man sin kropp med denna upplevelse ... det är helt hemskt ... jag vill inte låta som en snobb eller att jag är förmer ... men dessa människor uppträdande och attityd får en att vilja låsa barskåpet och kasta nyckeln i Nyköpings-ån !!

Bra skiva ..

Trot eller ej .... THE WHO    / /    WHO'S NEXT .. rullar hela tiden hemma ...faan det är ju bra !
62280-373

Längtar efter farmor .

62280-372

Frösängs-skolans Primadonna

Tittade på Böglobbyn på SVT häromkvällen .. Där var det ett inslag om Marko Lehtajoki .
 Han har blivit en ikon i Gay-sverige .
62280-371
Marko på Pride .

Saken är den att Benjamin börjar bli stor och jag och Sara var på kvartsamtal häromdan , i Benjamins klass fanns en pojke som tydligen Benjamin inte "kommer överens" med  ... direkt blev jag rädd att det handlade om mobbing eller nåt ...men det verkar inte vara så .. de var bara inte bästisar .

Efter detta har vi börjat prata lite hemma om mobbing och hur man skall behandla andra runt omkring sig och respektera deras sätt att vara ....

Det blir svårare och svårare att vara en förälder som inte kastar sten i glashus och är ett gott föredöme ... började genast rannsaka mig själv .... hur var man i skolan ? hur dömer man andra arbetskamrater o s v .

Marko gick i min parralell-klass i högstadiet , Marko var annorlunda .. tror inte att han var mobbad ...minns det inte så ...han minns det säkert annorlunda.

Det här var ju på den tiden när ordet GAY betydde glad på engelska , Marko var nog bara konstig i våra ögon .

För några år sen hade vi en klass-reunion ..en av de värsta kvällarna i mitt liv , det tog flera månader att komma över den kvällen ....  Marko var där , många ögonbryn höjdes men jag uppfattade det som att han rakryggat rodde hem kvällen bra mycket bättre än vad jag gjorde (även där kanske Marko är av en annan uppfattning).

Funderar på nån sensmoral här men ....vet inte ... skitsamma .




 


Sour "Kraut"

Tack eken för listan ..Hårda grejer !! och kraut minsann ...de visste jag inte och Sunn O))) är synnerligen "post" och Yes i like  !!   ..Boris ska jag nog kolla upp !!

http://www.youtube.com/watch?v=A21Y_igeMrE
Kolla in dessa herrar Wolf Eyes ... aj aj aj mina stackars popöron .... de är Risbergs Favvo-hårdingar , han fick äran att snacka lite med dem innan spelningen på Accelerator ... enda sättet att få lite respekt hos dem var att säga att man uppskattade Foetus ... jag hade aldrig vågat , de hade slitit popluggen av mig och våldfört sig på mig !!

De gör även posters som kan tilltala herr Oak :
62280-370

Kom ihåg känslan när jag hamnade längst fram på Dark Funeral i Hultan ..iklädd för liten ljusblå Ben Sherman-skjorta och nykammad snelugg ... de hade avhuggna grishuvuden på scenen ...jag sover fortfarande oroligt !!

DogsArseJesus

Tack Johan Risberg för denna fantastiska bild på ännu en uppenbarelse ... Jesus är överallt mina vänner !
Visade du denna för de "stackars" Jehovas Vittnen som du argumenterade med häromdagen med orden - Bibeln är Humbug !!   hahahaha på dom bara !!!!
62280-369

Roligast just nu

Hemma på Tullportsgatan skrattas det högt och ljudligt över LITTLE BRITAIN ....helt otroligt bra engelsk knashumor som vi kommit över alla tre säsongerna med ....se genast !!
62280-36862280-36762280-36662280-365


Kalle & Frida

Innan konserten igår så fikade vi med Kalle och hans tjej Frida som vi inte träffat innan , bara hört Kalles kärleksfulla ord om henne , allt verkar stämma , jättemysig tjej ...

62280-364




"Ett kap" som Sara uttryckte det hahahaha och då menade hon INTE att Frida "fyndat"  .. men Kalle verkade väldigt nöjd och harmonisk ... d


Fragile Transistor Technologi

"Vellinge's Howard Jones " jonas Rasmusson har skaffat sig en MySpace-sida ...kolla in

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=129856793
62280-362
Mer Retrosynth än så här kan det inte bli !

Damien Jurado

Var i Stockholm på konsert igår (min födelsedags-present från Sara) ..den gamla hjälten Damien Jurado på Kägelbanan ... Mycket "mysig" (jikes .. vilket ord men i brist på annat ) konsert ... inte så surmulen som jag väntat mig !!
62280-361

Bloggbilder



Ett tips ...blir ganska lite bilder här numera ...min "flashiga" kamera-telefon blev en ipod ..så gumman använder sin kamera och lägger bilderna på sin blogg 
http://chives.blogg.se/ där finns bilder på allt som händer i vår lilla familj om det är av intresse ...min sida handlar mer egocentriskt om musik/film/människor och lite Eken-Beef då o då hahahaha 

The Oak .

Av nyfikenhet :

Har inte riktigt fått grepp om vad  Eken tycker är " bra" , börjar få ganska bra koll på vad som är "dåligt" enligt den samme ... såå ... för att reda ut det vill du vara snäll och skriva
ner 5 skivor på comments som betyder nåt för dig  ( obs max 3 år gamla och inga "Rullbrädeåkare" i bandet) hahahaha .

Dagens Textrad

”I’m just a soul whose intentions are good, oh lord, please, don’t let me be misunderstood.”

Kompisar från föööörrr

Ser på Myspace att baksidan på Hell On Wheels nya singel blir remixen på Alexander av min gamle vän/bandkollega Peter Åhrberg ... mycket bra !!
62280-360

Vi hade ett band på 80-talet som hette Larrys Party ... ganska fånigt namn , vann några talang-tävlingar och spelade in några demos som tyvärr är bortsupna för länge sen . lät väldigt mycket Brända Barn/Svartrock/the Sound/Smiths .

Det var nog inte marknad i lilla Oxelösund/Nyköping för "indie-band" som spelade covers på tidigt Simple Minds och på den stora konserten från Tärnan i Oxelösund (sändes på P3) avslutade med en 6 minuters version av Joy division's  "New Dawn Fades" .

Peter flyttade tidigt till stockholm och fortsatte med musiken i olika svartrock-band som bl a SOLAR LODGE ...och numera Dub Sweden (konstigt) .

Vi träffas sporadiskt numera ... allt för sällan .






"New single out by the might HOW.

Songs: "Come on" and a brilliant remix on "Alexandr" by Peter Åhrberg(dub sweden)"


2 favoriter till

Farsan & Johan Risberg .
62280-359
...undrar vad de pratar om egentligen ? antagligen förstår min stackars far inte ett ord
 Johan säger .. han kallas inte för "Anecdoteman" för intet .

Förbuds-sverige

Aldrig får man ha kul ...alltid dessa förbud !!
62280-358


Surf-Stefan

Jaha dags att missa en konsert igen ...Sufjan Stevens ikväll SKIIIIT !!
62280-357


Förra veckan missade man tHe Brian Jonestown Massacre !!


Men på söndag blir det förstås Damien Jurado och det är ett rejält plåster på såren !!

"tippe" Pettersson


Min vän Stippe Pettersson fick ett samtal från tobaksaffären i söndags ..
- Fy faaan STIPPE ... GRATTIS !! du har vunnit 2,5 miljoner på ditt bolagstips (2 pers i bolaget) !!

Men ... Stippe hade glömt lämna in kupongen !!!!!!!!!!!!!!!!

Alltså ....jag skulle inte överleva detta .... vet inte om tokfan är i Chocktillstånd men ..han bara skrattade åt eländet när jag ringde honom !

Mina favoriter

62280-356
Älskar dessa 2 knäppskallar.... den ena värre än den andra precis som jag vill ha de !

Borat

Igår fick jag äntligen se Borat-filmen ...jag Matte & Walle tog bilen till "Mammons Tempel"  (Heron-City Skärholmen) och våndades igen 1,5 timmar av det roligaste/pinsammaste jag nånsin sett !!!
62280-355

Så fantastiskt rolig film ... Sasha Cohen är ett geni på att lyckas få amerikanerna att visa sina allra sämsta sidor hahahaha "naken-Brottnings-scenen" kommer för alltid att finnas på mina hornhinnor ...det absolut värsta jag sett !!!  - I can't losse the taste of your balls on my mustache !!!

Kazakstan kan vara stolta över Borat !!

Dagens Geni !!

Carolina Gynning .

”Jag fattar inte hur bussarna kan gå när det är ström- avbrott”
62280-354

Kinky Afro

Walle

62280-353

Guilty Pleasures .... "THE WINNER "

WALLE

3 personer han  tar med sig till en öde ö ...hualigen !!!!

62280-352
Ola ... för han är så bra !!
62280-351
Meral för hon är så mysig !!
62280-350
Josefin för hon är så fin

Filmtips !!

Kolla in denna rulle ... Nattens Väktare på svenska . en mix av Vampyr/Sagan om ringen/matrix/Lynch ...på ryska med jättebudget  hahaha ... bra/dåligt ?? ingen aning men sevärt helt klart .
62280-349

BORAT

Måste se filmen !!!

citat ur Dn :
"När man skrattat så mycket att man har ont och svårt att hålla tätt har man ändå halva scenen framför sig, fast nu med ökat tempo. För den otränade kan det ta veckor att repa sig."

Filmen hyllas i alla blaskor .. på söndag blir det nog en resa till Heron City