Underbart Sunkhak i malmö ...

... serverar Nacho-korg med Bärnajs !!

Länge leve sunkhaken
Av Kristin Nord
Senast uppdaterad 23 februari 2007 10:20


För inte särskilt länge sen fanns de i varje kvarter ? ölsjappen, syltorna och haken där billig öl och varje-dag-stammisar var självklara inslag. Men det är nya tider. Slicka ytor och dyra drinkar tar över när krögarna ser var pengar finns att tjäna.


Dygnet Runt vill hylla och k-märka ställena dit du kan komma som du är, där du kan skämta om allt och inte ruinera dig.
Vi kan kalla dem sunkhak.

Vårdad klädsel? Nä, inte på Square Side Krogen. Liksom på de andra haken kan du komma precis som du är. Det uppskattar Lillian Persson och Gill Nilsson som tog sig ett bloss i dörren på Square Side när Mikael Vidrichs valsade förbi. Foto: Åsa Wallin

Sista haket vid Möllan?
Square Side Krogen,
Sofielundsvägen 8, Malmö.
Stor stark 36 kronor.
? Detta är sista haket. Såna som du hade i Nyhavn i Köpenhamn. Titta dig omkring, helt ärligt. Robert Trelibs var en stamkund med så hängiven kärlek till Square Side att han till slut hamnade bakom baren. Fast ikväll är han ledig och hänger på andra sidan.
? Detta är sista utposten i Malmö. Detta här borde bli k-märkt! Trelibs går på högvarv. Ämnet engagerar. Han sitter under en stor rödglittrig juldekoration.
? Ha! Den hänger kvar till påsk. Sen byter vi ut den till en höna som är kvar till midsommar ? ha! Här är, liksom på många liknande hak, personligt eller tacky, beroende på vem man frågar. Mönstrat blommigt tyg i sofforna. Betty Boop-tavla. Målningar med sjömansmotiv. Carlsbergskyltar. Många av grejerna är troféer, hitsläpade av stammisar som vill göra sitt lilla avtryck på stället.
Square Side Krogen kör med liveband onsdagar, fredagar och lördagar. Ett sätt förutom spelautomaterna, att locka nya gäster i ett kvarter där det ständigt händer grejer. Folket här är mellan 30 och 40, i stereon varvas Ozzy Osbourne med dansmusik från 2000-talet.
Robert Trelibs ger sig in i ett förtroligt samtal med stammisen Gill Nilsson. Sen springer han ut och röker. Sen kommer han tillbaka, med ännu ett brandtal till haket han älskar.
? Jag kan inte säga att jag är malmöit ? jag är mer möllevångare. River de detta, så fy fan. Det är så fett! Råhumor. Här kan man andas.

Kommentarer
Postat av: Sara

och som vi har inte ens varit där...skandal.

Postat av: Anonym

jag har varit där !

2007-04-04 @ 14:29:12
Postat av: Sven

Dom renoverar tyvärr stället just nu

2007-04-06 @ 17:23:03
Postat av: frasse

då ska ni se vad som har hänt med det sköna sunkhaket lion bar vid fridhemsplan i sthlm. där kommer man intet ont anandes en blajig söndagskväll och tänker dra ett par billiga och labilt välsmakande maltdrycker och får se detta f.d. syrianskahak omvandlat till bratställe. "grabbarnas" har dom döpt det till. fullt av stekare och tjejer som nog gillar carola och roland cedermark betydligt mer än ac/dc och annan småkul sunkrock. på en laptopskärm visades bilder på besökarna och bland dessa syntes halvnakna superblonda silikontjejer som ruskade på fuskbehagen till nån uppkastningstechno.
GÅ ALDRIG DIT!

2007-04-10 @ 16:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback