Dags för Konsert igen ..

 
 
FU MANCHU (US)
 
10 maj – Stockholm, Debaser
12 maj – Malmö, KB


Det är inte bara Beach Boys som har patent på södra Kaliforniens surfkultur och sandiga riff. Fu Manchu från San Clemente i Kalifornien är vid det här laget ett av den strandvänliga fuzzrockgenrens mest inflytelserika band. Nu är de åter aktuella med sitt tionde (!) album - surfbrädan ligger kvar i bagaget, distpedalerna är packade, och den eldflammedekorerade Chevan är på väg mot KB i Malmö och Debaser i Stockholm.

Anledningen är nya förkrossande plattan ”We Must Obey”. Är du på jakt efter en platta som skiljer sig från Fu Manchus patenterade melodiösa hårdrocksrecept ombedes du titta annorstädes. Sedan den fuzziga debuten ”No One Rides For Free” från 1994 och vidare till senaste albumet “Start The Machine” från 2004, har Fu Manchu bara förfinat den 70-talsinfluerade hårda fuzzrockgenre de anses vara urfädrerna till.

"We Must Obey" är inget undantag. Här är det fråga om musik som går lika bra att surfa, sladda eller tokröja till. Plattan och är en festival av ölstinn och solstekt hårdrock. Bandets kärna, grundaren Scott Hill (sång/gitarr) har med gitarristen Bob Balch, trummisen Scott Reeder och basisten Brad Davis gett oss en försmak av sommarens värme och festivalkänsla. Som för att spinna vidare på sin riviga förkärlek till custom-målade vrålåk innehåller albumet även covers på kultbanden The Cars, Van Halen och Void.

Ny platta betyder alltså även ny världsturné för de här vägsurfarna, och nu får Sverige äntligen se dem igen. Med turnéer med storheter som Kyuss, Monster Magnet, Marilyn Manson, Clutch, Corrosion of Conformity och White Zombie bakom sig – för att inte tala om oräkneliga headlineturnéer – är detta ett band som inte bara är sjukt rutinerade utan även vet hur distpedalen ska stampas

AKTUELLT SKIVSLÄPP
”We Must Obey” släpps i Sverige 21 februari. Century Media/EMI

HEMSIDA
www.fu-manchu.com

BILJETTINFORMATION
Stockholm. 175:- + service. DIREKTLÄNK TILL BILJETTKÖP
Ticnet 077-1707070 www.ticnet.se (Ticnet säljs via alla Ticnet- och ATG-ombud i hela landet). Biljetter finns även på Pet Sounds, Sound Pollution och Record Hunter.

Malmö. 165:- + service
Ticnet 077-1707070 www.ticnet.se (Ticnet säljs via alla Ticnet- och ATG-ombud i hela landet) samt sedvanliga lokala förköpsställen.
 
 
Lugerinc AB
Box 4276
102 66 Stockholm
E-post:[email protected]
Hemsida:www.luger.se
Telefon:+46-(0)8-578 679 00

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback