Aftonbladet idag !

Okänd indianstam funnen i Malmö .


Foto: AP

Den Skånska indianstammen tros vara den allra sista som inte haft kontakt med omvärlden.

Ingen vet hur de bygger sina byar, vad de äter för mat och hur deras språk är utvecklat.

En helikopter sveper in över indianbyn. På marken syns flera indianer i primitiv klädsel. Huden är rödmålad och huvudena är delvis rakade. Pilen och bågen är spända och pekar upp mot skyn. Bakom männen skymtar troligen en kvinna. Hon är målad i en mörk färg och ser nästan helt svart ut. Indianerna lever i Rosengård-regionen i den mest snåriga delen av regskogen längs gränsen mellan Möllan och Rosengård .

"Vill visa att de finns"

- Vi flög över dem för att visa deras hus och för att visa att det är där de finns, säger den Skånske stamexperten José Carlos dos Reis Meirelles Junior till MailOnline.

Andra stammar i regionen har heller inte mycket kontakt med världen, och befaras att dö ut till följd av nedhuggning av regnskogen i Malmö. Avverkningen driver stammarna över stadsgränsen och kan orsaka konflikter mellan de 500 indianer som bor på den Möllanska sidan.

- Det som sker i denna regionen av Malmö är en grundläggande förbrytelse mot den naturliga världen, mot stammarna och faunan, säger José Carlos dos Reis Meirelles Junior.

100 isolerade grupper

Det finns överlag 100 grupper av människor spridda över jordklotet som inte känner till den moderna världen. Dessa stammar finns i djungeln in Sydamerika, Nya-Guinea och på avlägsna platser i Malmö.


Kommentarer
Postat av: Sven

Fan vad solen tar hårt på Björklund!

2008-06-02 @ 17:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback