Dokumentär-tips !! håll utkik efter repris !!

Bästa svenska dokumentär jag sätt .. tragi-komisk så det förslår !!

Fredrik köper en hoppborg för att komma på grön kvist. Den uppblåsta dräkten ingick i paketet.
Fredrik köper en hoppborg för att komma på grön kvist. Den uppblåsta dräkten ingick i paketet. Foto: Alexis Zeiss

Hopp

Fredrik och André samlar ihop alla pengar de har för att köpa en hoppborg, åka till Gotland och starta om. Båda har kapsejsat i tillvaron, André måste äta medicin för sin panikångest och Fredrik har nyligen avslutat en behandling för sina alkoholproblem och går på antabus. Hoppborgen är bokstavligen deras hopp om en omstart i livet.

- Den här resan blev inte riktigt som vi hade tänkt. Den blev inte bra eller dålig, men på ett annat sätt än vi hade tänkt oss från början. Och det som kommer sen, det kan man bara drömma om sammanfattar André i efterhand.

André Lindé.
André Lindé. Foto: Alexis Zeiss Vädret är nyckfullt och affärerna går knackigt. Men under resans gång möter de människor som på olika sätt kommer att påverka dem. André hittar Olle, också han en faderlös vindpinad gestalt som inte tror på grubblerier utan tar till flaskan istället. Fredrik speglar sig i den spröda Valérie. I henne finns samma sorg och kärlekstörst som hos honom själv. Tillsammans konstaterar de att livet inte kommer att kunna fylla deras behov, de får lov att överleva ändå.
Valériane Placier.
Valériane Placier. Foto: Alexis Zeiss
När sommaren är slut packar de ihop sin hoppborg och återvänder hem. Satsningen gav kanske inte de pengar de hoppats på, men de har vunnit en hel del insikter på vägen.

- Hopp beskriver hur den vardagliga kampen och hopplösheten ofta kan te sig ganska komisk, säger filmaren Alexis Zeiss, född 1969 i Santiago de Chile. Alexis Zeiss utbildade sig vid Buenos Aires Filminstitut och har tidigare gjort dokumentären Pedro i underlandet för SVT år 2003.

Hopp
SVT1 Torsdag 17 nov 2005 kl 22.00
SVT1 Lördag 19 dec 2005 kl 23:20


Kommentarer
Postat av: Sven

har den på vhs

2007-07-27 @ 13:18:38
Postat av: Hapam

Något som hört något mer? Finns den på DVD?

2009-01-14 @ 16:54:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback