Älskling .. vad blir det för mat ikväll ? inte pung igen va ?


"För er vegetarianer observera följande rad : En annan fördel med testiklar är att man ofta inte behöver slakta djuret. Många bönder tar bort testiklarna på djuren för att de ska växa snabbare. "




Serbisk kock gör testikelkokbok


    Metro rekommenderar Här kan du köpa kokboken för nedladdning
 

Gulasch med vitt vin, örter och ... pungkulor! Den serbiske machokocken Ljubomir Erovic har gjort en hel kokbok med testikelrecept.

- Jag ville göra något vi kan bli kända för. Ett serbiskt varumärke som inte är bomber, sanktioner och korruption, säger han till Reuters.

Enligt Erovich har testiklar, som ofta kallas "vit njure", varit en delikatess i Serbien och på andra platser så länge någon kan minnas.

Kockens fascination för testiklar vet inga gränser. Han ligger även bakom en årlig testikelätarfestival i hemstaden Gornij.

Bland andra grisar, får, hästar, strutsar och känguruer får bidra med sin manlighet under festivalen och gäster kommer från hela världen.

I kokboken "Cooking with Balls", som finns för nedladdning som e-bok, tillagas testiklar med bland annat färsk rosmarin, timjan och basilika.

När Erovich får gäster lagar han gärna en gulash på lever, inälvor, njure, vitt vin och ... gissa vad.

- Man måste förbereda långt innan, det är inte lätt att samla ihop tillräckligt med ingredienser för en måltid.

En annan fördel med testiklar är att man ofta inte behöver slakta djuret. Många bönder tar bort testiklarna på djuren för att de ska växa snabbare.


Kommentarer
Postat av: SARA

Varför skulle just vegetarianer höja på ögonbrynen för raden ovan som du pekat ut? En normalt funtad människa, köttätare eller inte, borde väl tycka att det är ganska grymt att pungkulorna på djuren rycks bort utan bedövning? Tänk dig själv liksom.

Säkert mindre skönt.

2008-10-08 @ 13:25:12
Postat av: Martina

Usch va hemskt! Djurplågeri säger jag :( Vad tycker du är viktigast i en blogg? Vad ska en blogg handla om för att du ska fortsätta följa den? :)

Postat av: SARA

Njäe, där håller jag inte med däremot. Ska man slakta ett djur ska man ta reda på hela kroppen. Det är bra att man utnyttjar så mycket man kan när man ändå slaktar, det känns mycket osannolikt att man slaktar en ko eller gris enbart för att göra pungkulssoppa. Det är blott en slaktrest, eller som saint så fint nämner, något som tas bort tidigt på djuret.

2008-10-08 @ 14:26:18
Postat av: saint

saint nämner inget .. artikeln är urklippt ut METRO i sin helhet !

2008-10-08 @ 14:28:12
Postat av: saint

Martina : vet inte ... att man inte ska ta de på för stort allvar kanske .. typ :



Ironi :

""För er vegetarianer observera följande rad : En annan fördel med testiklar är att man ofta inte behöver slakta djuret. Många bönder tar bort testiklarna på djuren för att de ska växa snabbare. ""



2008-10-08 @ 14:49:55
Postat av: Sara

jaha, jag trodde det var du, sorry.

2008-10-09 @ 09:45:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback